2018-06-13 11:46Press release

Addon C5A – en röststyrd multirumhögtalare med Alexa

null

Vårens tredje produktlansering från svenska Audio Pro är Addon C5A – en röststyrd multirumhögtalare med Alexa som låter lyssnarna använda händerna till annat än att byta låt eller justera volymen.

Audio Pro lanserade nyligen den lilla och bärbara multirumhögtalaren Addon C3, och några dagar senare breddades utbudet med Drumfire – den kraftfullaste multirumhögtalaren på marknaden. Nu släpps Addon C5A, en lättplacerad och mycket välljudande multirumhögtalare som är röststyrd via Amazon Alexa, vilket innebär att man kan prata direkt med högtalaren för att till exempel ändra volym, byta låt, eller justera belysningen, få reda på väderprognosen etc. Den inbyggda, digitala assistenten Alexa från Amazon har i dagsläget 200 funktioner.

— Våra Addon högtalare C10, C5 och C3 kan, precis som vårt flaggskepp Drumfire, röststyras via vår app, och med C5A tar vi ytterligare ett steg och möjliggör röststyrning direkt via högtalaren, säger Jens Henriksen, global försäljnings- och marknadsdirektör på Audio Pro.

Addon C5A bygger vidare på prisbelönade Addon C5, som låter betydligt större än vad den är, men den stora skillnaden är att den röststyrda, digitala assistenten Alexa är inbyggd i själva högtalaren.

Pris & tillgänglighet
Addon C5A finns i tre färger (Coal Black, Arctic White och Storm Grey) och är tillgänglig från juni 2018 hos återförsäljare och på audiopro.com.

Rekommenderat cirkapris:         3 000 kr (inkl. moms)

 

Specifikationer C5A
Typ:                                             Aktiv stereohögtalare
Röststyrning:                               Amazon Alexa
Förstärkare:                                 Digital Klass D, 2x8W + 25W
Diskant:                                       2 x 3/4” textil dome diskant
Woofer:                                       1 x 4” långslagig bas
Frekvensområde:                        50-20 000Hz
Delningsfrekvens:                       3 800Hz
Dimensioner HxBxD:                  130 x 250 x 150 mm
Ingångar:                                     WiFi, Ethernet, Bluetooth V4.0, RCA och Aux 3,5mm
Utgångar:                                     RCA subutgång, USB DC ut/max 5V, 1000mA
Trådlös nätverkskompatibilitet:    802.11b/g/n (2,4GHz)
Ljudformat som stöds:                 MP3, WMA, AAC, FLAC, Apple Lossless
Energiförbrukning:                       WiFi/Standby/På 1,8W/0,48W/3,8W

För ytterligare information, kontakta:

Jens Henriksen, global försäljnings- och marknadsdirektör, tel 0705-43 83 00, jens.henriksen@audiopro.se
Lennart Thulin, presskontakt Norsholmen AB, tel 0705-106 106, lennart.thulin@norsholmen.se

 

Om Audio Pro
Svenska Audio Pro har byggt och utvecklat högtalare sedan 1978. Från subwoofers och analoga stereohögtalare har företaget de senaste åren tagit steget över till trådlösa högtalare och multirum. Nu är Audio Pro en av de större aktörerna i sin bransch och har de senaste åren fått en rad utmärkelser för sina produkter från media i hela världen. Audio Pro finns i nuläget på 45 marknader globalt.

 

 

 About Audio Pro

AUDIO PRO AB är ett svenskt ljudföretag med djupa rötter i HiFi-traditionen. Audio Pro har designat, utvecklat och tillverkat högtalare sedan 1978 och exporterar idag till över 45 länder. Audio Pro lanserade på 70-talet en rad aktiva högtalare som med avancerad teknologi och hög ljudkvalité har blivit milstolpar i högtalarhistorien. Idag är Audio Pro ett starkt och innovativt företag som drivs av en utpräglad entreprenörsanda där aktiva högtalare återigen står i fokus, nu med trådlösa möjligheter.


Contacts

Maria Tullgren
Press Contact
Maria Tullgren
Jens Henriksen
Chief Sales & Marketing Officer
Jens Henriksen