2019-03-12 10:46Press release

Bättre ljud – bättre affärer

null

Audio Pro Business är ett trådlöst ljudsystem för butiker, kontor, restauranger och hotell. Det flexibla systemet erbjuder fantastiskt ljud och är mycket användarvänligt, samtidigt som det är enkelt och snabbt att installera – eftersom högtalarna är kompatibla med de ljusskenor som redan finns i många lokaler.

 

Den som sysslar med någon form av fysisk handel idag vet att det krävs att man satsar på hela kundupplevelsen, inte minst för att konkurrera med försäljning online. Det är sedan länge fastställt att musiken i butiken kan påverka försäljningen såväl negativt som positivt. Det finns ett flertal studier som visar att man med rätt musik, på rätt sätt, kan öka försäljningen signifikant.

Enkelt & snabbt
Med Audio Pro Business kan man snabbt och enkelt förse sina kommersiella lokaler med ljud av hög kvalitet – vilket är positivt för såväl personal som kunder, och bidrar till ökad försäljning.

Systemet är en Plug’n’Play-lösning som inte kräver någon mjukvara, och finns det redan ljusskenor i lokalerna sker installationen av det trådlösa systemet blixtsnabbt i jämförelse med traditionella, konkurrerande system som använder kablar till högtalarna (där installationen av naturliga skäl både tar tid och kostar pengar).

Ytterligare en fördel är att när man möblerar om i butiken, och flyttar ljuset, så är det mycket enkelt att även flytta ljudet – för att passa nya exponeringar och ”kundvarv” i lokalen.

Nästa generation trådlöst ljud
Sedan 2012 har Audio Pro installerat drygt 7 000 ljudsystem i butiker runt om i världen, och i höstas lanserades företagets nya system Audio Pro Business. Den stora skillnaden jämfört med föregående system - som såldes under varumärket Sonab - är att man nu använder frekvensbandet 1.9GHz (DECT) istället för 2.4GHz (WiFi). Anledningen till detta är att WiFi numer är så vanligt förekommande överallt att man riskerar störningar på grund av alla signaler i det frekvensbandet. Inom DECT-bandet är det inte alls lika mycket signaler i luften vilket innebär att det är en stabilare miljö med nästintill obefintlig risk för störningar.

Musikkällan - dator, streamingbox etc - ansluts med kabel till en sändare, som sedan skickar musiken trådlöst till systemets högtalare. Och man sköter enkelt volym med mera från den trådlösa volymkontrollen.

Räckvidden från en sändare är upp till 100 meter, och det är helt okomplicerat att täcka en större yta, antingen genom att från musikkällan ansluta till ytterligare sändare, eller från en högtalare i systemet ansluta en kabel till ytterligare sändare. Högtalarna kan delas in i upp till sex volymzoner, som kan spela samma musik med olika volym.

Produkterna – från fyra till sju
Audio Pro Business lanserades i augusti 2018 och det trådlösa systemet består för närvarande av fyra produkter, som finns i svart eller vitt: SP-3 Wireless Speaker, SUB-3 Wireless Subwoofer, TX-1 Wireless Transmitter och VOL-1 Volume Control.

Audio Pro Business systemet kommer i år att utökas med vägghögtalare SPW-5 (som är IP-klassade för utomhusbruk och lanseras i första kvartalet) samt med högtalaren SP-1 och subwoofern SUB-1 (som är mindre varianter av befintliga högtalaren och subwoofern, och lanseras i tredje kvartalet).

— Audio Pro Business är ett flexibelt system, som kan konfigureras helt enligt kundernas önskemål – från ett litet system bestående av fyra högtalare, en subwoofer, sändare och volymkontrol till ett stort system med fler än 100 högtalare. Det unika är att det är så enkelt och snabbt att installera, säger Ola Grahn, försäljningschef på Audio Pro Business.

Pris & tillgänglighet
Audio Pro Business är tillgängligt sedan augusti 2018 hos Audio Pro Business återförsäljare.

Rekommenderade cirkapriser:

SP-3 Wireless Speaker                     4 590 kr (exkl moms)
SUB-3 Wireless Subwoofer              6 990 kr (exkl moms)
TX-1 Wireless Transmitter                2 490 kr (exkl moms)
VOL-1 Volume Control                     2 690 kr (exkl moms)

För ytterligare information, kontakta:

Jens Henriksen, global försäljnings- och marknadsdirektör, tel 0705-43 83 00,
 jens.henriksen@audiopro.se

Lennart Thulin, presskontakt Norsholmen AB, tel 0705-106 106,
lennart.thulin@norsholmen.se

Om Audio Pro

Svenska Audio Pro har byggt och utvecklat högtalare sedan 1978. Från subwoofers och analoga stereohögtalare har företaget de senaste åren tagit steget över till trådlösa högtalare och multirum. Nu är Audio Pro en av de större aktörerna i sin bransch och har de senaste åren fått en rad utmärkelser för sina produkter från media i hela världen. Audio Pro finns i nuläget på 45 marknader globalt.

Om Audio Pro Business

Audio Pro har sedan 2012 även utvecklat och sålt produkter under varumärket Sonab – trådlösa högtalarsystem för butiker, restauranger, bilhallar etcetera. Under 2018 bytte man namn på den delen av verksamheten från Sonab till Audio Pro Business – och detta produktområde förväntas växa kraftigt under de närmaste åren.About Audio Pro

AUDIO PRO AB är ett svenskt ljudföretag med djupa rötter i HiFi-traditionen. Audio Pro har designat, utvecklat och tillverkat högtalare sedan 1978 och exporterar idag till över 45 länder. Audio Pro lanserade på 70-talet en rad aktiva högtalare som med avancerad teknologi och hög ljudkvalité har blivit milstolpar i högtalarhistorien. Idag är Audio Pro ett starkt och innovativt företag som drivs av en utpräglad entreprenörsanda där aktiva högtalare återigen står i fokus, nu med trådlösa möjligheter.


Contacts

Maria Tullgren
Press Contact
Maria Tullgren
Jens Henriksen
Chief Sales & Marketing Officer
Jens Henriksen