2021-10-27 07:00Press release

Blackstar lyfts från scenen in i hemmet

Audio Pro, Drumfire Blackstar Edition, 1Audio Pro, Drumfire Blackstar Edition, 1

Audio Pro ingår ett samarbete med Blackstar Amplification för att skapa känslan av en scenkoncert i hemmet.

 

Svenska högtalartillverkaren Audio Pro med ett gott rykte inom konsumentljud har inlett ett samarbete med brittiska Blackstar Amplification, experter inom ljud för de professionella användarna, och välkända för innovation inom design av förstärkare. Deras produkter används av några av de största artisterna runt om i världen, inom alla musikgenrer.

 

I november 2021 lanserar Audio Pro en specialversion av deras framgångsrika Drumfire - Blackstar. Den kritikerrosade Drumfire har redan gjort sig känd som en mycket kraftfull högtalare, med kapacitet som vida överstiger det fotavtryck som högtalaren har. Och den nya Blackstar versionen har ett utseende som fångar känslan av livemusik och fantastiskt ljud.

 

Blackstar är välkända för innovation inom ljuddesign och att skapa produkter som är perfekta att uttrycka sig med. Samtliga grundare av företaget arbetade tidigare på Marshall Amplification med forskning och utveckling, innan de lämnade för att skapa Blackstar år 2007. Sedan dess har deras produkter använts på scen och i studio av professionella musiker runt om i världen av så varierande typ som Carmen Vandenberg (Bones UK, Jeff Beck) och Nicke Borg (Backyard Babies) till Phil Collen (Def Leppard) och Steve Cradock (Paul Weller, Ocean Colour Scene). Nu med den ljudmässigt specialanpassade Drumfire Blackstar Edition, kommer denna live-upplevelse även föras in i hemmet.

 

Ian Robinson, Blackstars grundare och verkställande direktör, förklarar; ”När du går för att se ett liveband uppträda finns det en förväntan på upplevelsen, känslan av livemusik. Vi ville ha en högtalare för hemmet som skulle kunna skapa samma förväntan och upplevelse. Drumfire Blackstar Edition är en tydlig indikation på att du är seriös när det gäller musik.” Paul Hayhoe, Blackstars grundare och varumärkesdirektör, tillägger; ”På Blackstar är vi alla passionerat förtjusta i allt som gäller musikskapande och musiklyssnade, att få uppleva en känsla av ljudet. Inget annat liknar Drumfire och inget annat har samma förmåga att fylla ett rum med samma kraft och klarhet som en Drumfire kan.”

 

Jens Henriksen, CCO på Audio Pro, bekräftar; ”Vi tycker att kopplingen mellan Blackstar och Drumfire är solklar. Den feedback vi fått från konsumenter hittills, är att Drumfire levererar ett maffigt, rockigt ljud som inga andra multirum högtalare är i närheten av. Ändå är Drumfire mycket prisvärd med ett förhållandevis litet footprint. Känslan av hemmakonsert när du spelar via en Drumfire är total. Och när nu Blackstar vill skapa en koppling mellan scen och hem, så känns det onekligen som ett naturligt val.”

 

Audio Pro är företaget som legat bakom många av Marshalls framgångar under åren 2013-2019, med utvecklingen och produktionen av produkter som Stanmore, Woburn, Killburn, Acton och Stockwell, så företaget är ingen novis inom branschen. ”Att Zound Industries, som är licenstillverkare av Marshalls produkter, valde att anlita oss, är kanske ytterligare ett tecken på att vi behärskar även denna kategori. Och Blackstars förtroende för oss och vår kunskap ser vi förstås även som en fjäder i hatten, och något vi är mycket stolta över.” avslutar Jens Henriksen.About Audio Pro

Audio Pro is a Swedish company with strong roots in the early HiFi industry. The company has designed, developed and manufactured speakers since 1978 and is today available in over 55 countries globally. Audio Pro launched in the 70’s a range of active speakers with advanced technology and high sound quality, that have become milestones in the history of speakers. Today Audio Pro is still a strong and innovative company, managed with high entrepreneurial spirit, and the active speakers have now been equipped with wireless, multiroom and smart voice-control features. Since 2012 the company have also entered the commercial segment with a range of products for retail and hospitality. The brand Audio Pro Business offers wireless speaker systems for stores, restaurants, hotels etc. In recent years, Audio Pro has increased its focus on more sustainable solutions, by e.g. prolonging the life span of its products.


Contacts

Maria Tullgren
Press Contact
Maria Tullgren
Jens Henriksen
Chief Sales & Marketing Officer
Jens Henriksen