2019-12-09 14:58Press release

En komplett ljudlösning och det perfekta komplementet till TV:n

null

Audio Pro lanserar nu sina mest mångsidiga högtalare någonsin - A26 och A36 - och de vänder sig till personer som vill ha riktigt bra TV-ljud samtidigt som de vill lyssna på musik från såväl egna källor som musiktjänster på nätet.

Nya A26 och A36 är allt-i-ett lösningar framtagna att fungera precis lika bra i kombination med en TV som för musiklyssning, och de ger en betydligt fylligare ljudbild än vad som är möjligt att åstadkomma med traditionella soundbars.

Gemensamt för de aktiva stereohögtalarna i bokhylleutförande (A26) och de golvstående (A36) är att de erbjuder en komplett ljudlösning för hemunderhållning. Det är enkelt att streama musik direkt från en smartphone till högtalarna via Bluetooth eller WiFi, och låta högtalarna vara en del i ett multirumsystem. Man kan ansluta TV:n med ARC för enkel hantering via TV:ns fjärrkontroll samt använda högtalarnas analoga och digitala ingångar för att ansluta till exempel CD-spelare och skivspelare.

— Vi kallar A26 och A36 ”soundbar killers”. De lyfter ljudet från en platt TV till en helt annan nivå än vad traditionella ljudlimpor gör, och ger en betydligt större och fylligare ljudbild såväl vid TV-tittande som musiklyssnande. Man kan dessutom streama direkt från en smartphone samt använda dem som multirumhögtalare. Inga andra högtalare på marknaden idag är lika mångfacetterade, säger Jens Henriksen, global försäljnings- och marknadsdirektör på Audio Pro.

Ett par högtalare för många behov
Audio Pro A26 och A36 är unika på marknaden i och med att de är TV-, stereo-, streaming- och multirumhögtalare i ett. På den medföljande fjärrkontrollen finns fem snabbvalsknappar som enkelt kan programmeras för att till exempel starta en radiokanal eller en spellista på Spotify.

Högtalarna kan även kontrolleras med smartphone eller surfplatta (iOS/Android) via Audio Pros app, där man också kan hantera dem med hjälp av rösten via Amazon Alexa. I appen kan man dessutom finjustera högtalarnas ljudåtergivning (bas/diskant) samt aktivera virtuellt surroundljud (endast på ARC-ingången) för en ännu bredare ljudbild när man tittar på film.

De finns i svart och vitt, och tygfronterna är fästa med magneter – vilket gör att de som önskar ta bort dem slipper hål som stör den rena designen. En lysdiod placerad under diskanten på ena högtalaren visar vilken ingång som används (vit för WiFi, rosa för ARC/TV, röd för optisk, grön för AUX och blå för Bluetooth).

Förfinade och vidareutvecklade
A26 och A36 bygger på föregångarna Addon T14 och T20, och förutom att de nya högtalarna försetts med WiFi/multirum och ARC/TV är de även förbättrade rent ljudmässigt. De har nya förstärkare med mer effekt, mer kraftfull DSP samt helt nya högtalarelement.

Den mindre modellen A26 kan enkelt monteras på en vägg, med standard väggfästen (M6) som finns som tillbehör, och har dessutom möjlighet att användas i satellitläge om man väljer att komplettera med en subwoofer, och kan då spela högre eftersom basen börjar på 75Hz istället för 45Hz.

Pris och tillgänglighet
A26 och A36 är tillgängliga i början av december 2019 hos återförsäljare och på audiopro.com.

Rekommenderade cirkapriser:                       Audio Pro A26      5 000 kr (inkl. moms)

                                                                       Audio Pro A36      8 000 kr (inkl. moms)

 

Specifikationer A26
Typ: Aktiva stereohögtalare med basreflex

Förstärkare: Digital Klass D, 2 x 75W
Diskant: 1” textil dome diskant
Woofer: 4,5” långslagig bas

Frekvensområde: 45-20 000Hz
Delningsfrekvens: 2 800Hz
Dimensioner HxBxD: 238 x 150 x 200 mm

Ingångar: WiFi, Bluetooth V5.0 med apt-X Low Latency codec,

1 x Aux 3,5mm, 1 x TOSLINK optisk digitalingång (PCM),

1 x ARC/TV (PCM)

Utgångar:RCA subutgång

Trådlös nätverkskompatibilitet: 802.11b/g/n (2,4GHz)

Ljudformat som stöds: MP3, WMA, AAC, FLAC, Apple Lossless

Energiförbrukning:Standby(WiFi)/På 1,85W/5,2W

Specifikationer A36
Typ: Aktiva stereohögtalare med basreflex

Förstärkare: Digital Klass D, 2 x 75W
Diskant: 1” textil dome diskant
Woofer: 2 x 4,5” långslagig bas

Frekvensområde: 32-20 000Hz
Delningsfrekvens: 2 900Hz
Dimensioner HxBxD: 832 x 190 x 210 mm

Ingångar: WiFi, Bluetooth V5.0 med apt-X Low Latency codec,

1 x Aux 3,5mm, 1 x TOSLINK optisk digitalingång (PCM),

1 x ARC/TV (PCM)

Utgångar:RCA subutgång

Trådlös nätverkskompatibilitet: 802.11b/g/n (2,4GHz)

Ljudformat som stöds: MP3, WMA, AAC, FLAC, Apple Lossless

Energiförbrukning:Standby(WiFi)/På 1,85W/5,2W

 

 

 

 

För ytterligare information, kontakta:

- Jens Henriksen, global försäljnings- och marknadsdirektör, tel 0705-43 83 00, jens.henriksen@audiopro.se

- Lennart Thulin, PR-konsult Norsholmen AB, tel 0705-106 106,
lennart.thulin@norsholmen.se

 

Om Audio Pro

AUDIO PRO AB är ett svenskt ljudföretag med djupa rötter i HiFi-traditionen. Audio Pro har designat, utvecklat och tillverkat högtalare sedan 1978 och exporterar idag till över 45 länder. Audio Pro lanserade på 70-talet en rad aktiva högtalare som med avancerad teknologi och hög ljudkvalité har blivit milstolpar i högtalarhistorien. Idag är Audio Pro ett starkt och innovativt företag som drivs av en utpräglad entreprenörsanda där aktiva högtalare återigen står i fokus, nu med trådlösa möjligheter.About Audio Pro

AUDIO PRO AB är ett svenskt ljudföretag med djupa rötter i HiFi-traditionen. Audio Pro har designat, utvecklat och tillverkat högtalare sedan 1978 och exporterar idag till över 45 länder. Audio Pro lanserade på 70-talet en rad aktiva högtalare som med avancerad teknologi och hög ljudkvalité har blivit milstolpar i högtalarhistorien. Idag är Audio Pro ett starkt och innovativt företag som drivs av en utpräglad entreprenörsanda där aktiva högtalare återigen står i fokus, nu med trådlösa möjligheter.


Contacts

Maria Tullgren
Press Contact
Maria Tullgren
Jens Henriksen
Chief Sales & Marketing Officer
Jens Henriksen