2019-09-24 10:45Press release

Mer musik – fler högtalare

null

Vi konsumerar mer och mer musik - såväl i hemmet och trädgården som på resande fot - och behovet av olika slags högtalare ökar, varför Audio Pro det senaste året breddat sitt utbud av aktiva högtalare med ett flertal modeller. Och fler produkter kommer att lanseras inom kort.

 

För inte alltför länge sedan placerade man en vinylskiva på sin skivspelare när man ville lyssna på sin musik. Sedan lanserades CD-skivorna – musiken blev digital och skivorna blev mindre, och kunde spelas upp såväl i hemmet som i bilen. Nuförtiden lyssnar vi på musik via våra mobiltelefoner – och vi har tillgång till ett enormt musikbibliotek, som vi kan njuta av i våra hem, i våra bilar och på resande fot, via högtalare eller hörlurar.

Audio Pros ingenjörer arbetar kontinuerligt med att optimera den akustiska designen för att skapa högtalare med stor dynamik, djup bas och högt ljudtryck. Trots ett kompakt format finns ljudresurser som når långt över vad man förväntar sig, vilket innebär att de små högtalarna med lätthet fyller ett mellanstort rum med musik.

— Precis som A10 och A40, som vi lanserade i slutet av förra året, skiljer sig från multirum-högtalarna i C-serien, är vår senaste Bluetooth-högtalare BT5 designmässigt annorlunda än modellerna i T-serien, för att tilltala andra konsumenter. Vi konsumerar allt mer musik, i olika miljöer, och då måste det också finnas högtalare som passar in överallt, säger Jens Henriksen, global försäljnings- och marknadsdirektör på Audio Pro.

Multirum kontra Bluetooth
Audio Pro har de senaste åren fokuserat stort på multirum-högtalare, men den senast lanserade produkten är en renodlad Bluetooth-högtalare.

Fördelen med multirum-högtalare är att man på ett mycket enkelt sätt via Audio Pros app, från en källa - till exempel en smartphone - kan lyssna på musik i flera rum. Förutsatt att man har två eller fler multirum-högtalare.

Om man endast har en multirum-högtalare i sitt hem är skillnaden mot en Bluetooth-högtalare att man ansluter till den via WiFi istället för Bluetooth, och om det ringer i telefonen kan man svara utan att musiken avbryts. Det är också smidigare att växla mellan olika användares mobiler med en multirum-högtalare, då man slipper koppla bort en smartphone för att ansluta en annan, som man måste göra med en Bluetooth-högtalare.

Fördelen med en renodlad Bluetooth-högtalare är att den kostar mindre än en motsvarande högtalare med WiFi och multirum-funktionalitet inbyggt.

 

 

 

 

För ytterligare information, kontakta:

- Jens Henriksen, global försäljnings- och marknadsdirektör, tel 0705-43 83 00, jens.henriksen@audiopro.se

- Lennart Thulin, presskontakt Norsholmen AB, tel 0705-106 106,
lennart.thulin@norsholmen.se

Om Audio Pro
AUDIO PRO AB är ett svenskt ljudföretag med djupa rötter i HiFi-traditionen. Audio Pro har designat, utvecklat och tillverkat högtalare sedan 1978 och exporterar idag till över 45 länder. Audio Pro lanserade på 70-talet en rad aktiva högtalare som med avancerad teknologi och hög ljudkvalité har blivit milstolpar i högtalarhistorien. Idag är Audio Pro ett starkt och innovativt företag som drivs av en utpräglad entreprenörsanda där aktiva högtalare återigen står i fokus, nu med trådlösa möjligheter.About Audio Pro

AUDIO PRO AB är ett svenskt ljudföretag med djupa rötter i HiFi-traditionen. Audio Pro har designat, utvecklat och tillverkat högtalare sedan 1978 och exporterar idag till över 45 länder. Audio Pro lanserade på 70-talet en rad aktiva högtalare som med avancerad teknologi och hög ljudkvalité har blivit milstolpar i högtalarhistorien. Idag är Audio Pro ett starkt och innovativt företag som drivs av en utpräglad entreprenörsanda där aktiva högtalare återigen står i fokus, nu med trådlösa möjligheter.


Contacts

Maria Tullgren
Press Contact
Maria Tullgren
Jens Henriksen
Chief Sales & Marketing Officer
Jens Henriksen