2018-10-10 10:01Press release

Multirumhögtalare med mjuka former - Audio Pro A10

null

Olika rum har olika utseende, inredning och känsla, och vad som passar bra i ett rum kanske inte smälter in i ett annat – av den anledningen lanserar svenska Audio Pro nu en multirumhögtalare med rund design och tygfront, A10.

Audio Pro lanserar nu A10 – en multirumhögtalare i smidigt format och enhetlig, rundad design. A10 har en aluminiumtopp, med integrerad kontrollpanel där man kan justera volymen, byta källa med mera – och där finns också fyra snabbvalsknappar som man själv kan programmera till att exempelvis starta en radiokanal eller en spellista på Spotify.

  • I våras lanserade vi tre multirumhögtalare, C3 och C5A samt Drumfire, och nu i höst släpper vi produkter med en design som skiljer sig en del från våra tidigare modeller. Det är multirumhögtalare med tygfronter i två olika grå nyanser som ser lika bra ut oavsett vilket håll man betraktar dem från, säger Jens Henriksen, global försäljnings- och marknadsdirektör på Audio Pro.

A10 har trots sin kompakta design ett fullvuxet ljud, och en anledning till detta är att den nyttjar en dedikerad subwoofer som spelar upp till 300Hz, vilket innebär att mellanregister och diskant - som hanteras av ett exklusivt BMR-element - kan spela utan interferens från de låga frekvenserna. När man spelar på lägre volymer med A10 förstärks basen en smula, för att ge ljudet en fyllighet som annars skulle saknas.

Högtalarens design gör att den med fördel kan placeras till exempel på ett bord, en fönsterbräda alternativt i en bokhylla. Och den som önskar kan enkelt montera högtalaren på en vägg, med standard (M6) väggfästen, som finns som tillbehör.

A10 kan givetvis kontrolleras via Audio Pros app - där man även kan sköta den med hjälp av rösten, via Amazon Alexa - och ingå i ett multirumsystem via ett WiFi-nätverk. Den är även utrustad med Bluetooth för att kunna användas i miljöer där trådlöst nätverk saknas (till exempel i sommarstugan) och man har även möjligheten att ansluta till högtalaren med kabel via AUX-ingången.

Pris & tillgänglighet
A10 finns i två nyanser av grått och är tillgänglig från månadsskiftet oktober/november 2018 hos återförsäljare och på audiopro.com.

Rekommenderat cirkapris:  2 000 kr (inkl. moms)

 

Specifikationer A10
Typ: Trådlös multirumhögtalare
Förstärkare: Digital Klass D, 52W
Diskant: 1 x 1,25” BMR driver
Woofer: 1 x 3” långslagig bas
Passiva element:2 x 4,5”
Frekvensområde: 55-20 000Hz
Delningsfrekvens: 300Hz
Dimensioner HxBxD: 193 x 140 x 140 mm
Väggfäste:M6
Ingångar: WiFi, Bluetooth V4.0 och Aux 3,5mm
Trådlös nätverkskompatibilitet: 802.11b/g/n (2,4GHz)
Ljudformat som stöds: MP3, WMA, AAC, FLAC, Apple Lossless
Energiförbrukning: WiFi/Standby/På 1,8W/0,3W/3W

 

För ytterligare information, kontakta:

- Jens Henriksen, global försäljnings- och marknadsdirektör, tel 0705-43 83 00, jens.henriksen@audiopro.se

- Lennart Thulin, presskontakt Norsholmen AB, tel 0705-106 106,
lennart.thulin@norsholmen.se

 

Om Audio Pro

Svenska Audio Pro har byggt och utvecklat högtalare sedan 1978. Från subwoofers och analoga stereohögtalare har företaget de senaste åren tagit steget över till trådlösa högtalare och multirum. Nu är Audio Pro en av de större aktörerna i sin bransch och har de senaste åren fått en rad utmärkelser för sina produkter från media i hela världen. Audio Pro finns i nuläget på 45 marknader globalt.

 

 

 About Audio Pro

AUDIO PRO AB är ett svenskt ljudföretag med djupa rötter i HiFi-traditionen. Audio Pro har designat, utvecklat och tillverkat högtalare sedan 1978 och exporterar idag till över 45 länder. Audio Pro lanserade på 70-talet en rad aktiva högtalare som med avancerad teknologi och hög ljudkvalité har blivit milstolpar i högtalarhistorien. Idag är Audio Pro ett starkt och innovativt företag som drivs av en utpräglad entreprenörsanda där aktiva högtalare återigen står i fokus, nu med trådlösa möjligheter.


Contacts

Maria Tullgren
Press Contact
Maria Tullgren
Jens Henriksen
Chief Sales & Marketing Officer
Jens Henriksen