2019-02-14 09:28Press release

Nord i samarbete med Audio Pro

null

Audio Pro har tillsammans med Nord lanserat Nord Piano Monitor – högtalare som är speciellt utvecklade för att på ett optimalt sätt återge det verklighetstrogna, samplade, ljudet från akustiska och elektriska pianon i Nord Piano Library.

Audio Pro har i över 40 år byggt högtalare med ett enda mål; att skapa det bästa möjliga ljudet till det bästa möjliga priset. Nord har i snart 40 år byggt elektroniska instrument med fokus på bästa möjliga ljud och kvalitet – instrumenten byggs för hand i Sverige av Clavia Digital Musical Instruments AB. De båda svenska företagen har nu tillsammans utvecklat ett par kompakta högtalare som ger användaren den perfekta upplevelsen av pianoljuden i Nords produkter, med imponerande detaljrikedom, djup och dynamik.

Kompatibilitet
Nord Piano Monitor är kompatibla med alla produkter från Nord och kan, med fästen som säljs som tillbehör, monteras direkt på Nord Piano 4 – för den ultimata lyssningsupplevelsen när man spelar. Fästena kan också monteras på traditionella mikrofonstativ.

Eftersom Nord Piano Monitor också är försedd med AUX-ingång är det enkelt att utöver pianot ansluta till exempel en smartphone eller dator – för att öva genom att spela till musiken, eller helt enkelt bara lyssna på musik.

 — Vi är hedrande att vi fått förtroendet att samarbeta med ett så välrenommerat, och dessutom svenskt, företag som Nord. Och vi är mycket nöjda med resultatet, säger Jens Henriksen, global försäljnings- och marknadsdirektör på Audio Pro.

 

Pris & tillgänglighet
Nord Piano Monitor är tillgängliga i mars 2019 hos Nords återförsäljare.
Rekommenderat cirkapris: 5 000 kr (inkl. moms)

Specifikationer Nord Piano Monitor
Typ: Stereohögtalare för piano
Förstärkare: Digital Klass D, 2 x 80W
Diskant: ¾”
Woofer: 4 ½”
Dimensioner HxBxD: 150 x 220 x 198 mm
Vikt:5,5 kg per par
Ingångar: Två mono teleplugg 6,3mm, en stereo AUX 3,5mm
Utgångar:RCA subutgång

 

 

 

För ytterligare information, kontakta:

- Mikael Norlin, inköps- och logistikchef, tel 0736-73 26 28, mikael.norlin@clavia.se

- Jens Henriksen, global försäljnings- och marknadsdirektör, tel 0705-43 83 00, jens.henriksen@audiopro.se

- Lennart Thulin, presskontakt Norsholmen AB, tel 0705-106 106,
lennart.thulin@norsholmen.se

Om Nord
Clavia Digital Musical Instruments AB tillverkar branschledande digitala synthesizers och keyboards som säljs under varumärket Nord. All forskning, utveckling och tillverkning sker i Sverige och alla Nord-produkter monteras för hand i Stockholm. Clavia DMI AB har 39 anställda och en omsättning på 30M USD varav 95% är exportförsäljning till lokala distributörer. Bolagets huvudmarknader är USA och Europa, men Asien och Latinamerika är också nya spännande och intressanta marknader för våra högkvalitativa musikinstrument.

Om Audio Pro
Svenska Audio Pro har byggt och utvecklat högtalare sedan 1978. Från subwoofers och analoga stereohögtalare har företaget de senaste åren tagit steget över till trådlösa högtalare och multirum. Nu är Audio Pro en av de större aktörerna i sin bransch och har de senaste åren fått en rad utmärkelser för sina produkter från media i hela världen. Audio Pro finns i nuläget på 45 marknader globalt.About Audio Pro

AUDIO PRO AB är ett svenskt ljudföretag med djupa rötter i HiFi-traditionen. Audio Pro har designat, utvecklat och tillverkat högtalare sedan 1978 och exporterar idag till över 45 länder. Audio Pro lanserade på 70-talet en rad aktiva högtalare som med avancerad teknologi och hög ljudkvalité har blivit milstolpar i högtalarhistorien. Idag är Audio Pro ett starkt och innovativt företag som drivs av en utpräglad entreprenörsanda där aktiva högtalare återigen står i fokus, nu med trådlösa möjligheter.


Contacts

Maria Tullgren
Press Contact
Maria Tullgren
Jens Henriksen
Chief Sales & Marketing Officer
Jens Henriksen