2020-02-25 14:36Press release

Ny form av canvas för kreativa konstnärer

null

Att använda en högtalare som föremål för att låta sin kreativa ådra spira, låter kanske inte som det mest vanliga beslutet. Men visst kan man använda kabinettet på en högtalare som en form av canvas att måla sina kreationer på. Något som ett tiotal konstnärer har erfarit, i ett lokalt arrangerat hållbarhetsprojekt döpt till Spe-Art.

Det Helsingborgsbaserade företaget Audio Pro, som utvecklar och tillverkar högtalare sedan över 40 år tillbaka, funderade på om det var något man kunde göra med högtalare som fått en lätt skada i kabinettet. Minsta lilla repa eller fläck, gör att man inte kan sälja högtalaren, som förstås förväntas vara i perfekt kondition vid försäljning. ”Det är knappast miljövänligt att kassera en högtalare som för övrigt är fullt fungerande”, säger Jens Henriksen, CCO på företaget, och undrade om det gick att ge dessa högtalare en andra chans till nytt liv.

Vid ett möte med konstagenturen Kulturhotellet i Helsingborg väckte han frågan om de kunde tänka sig att tillfråga lokala konstnärer, om de var villiga att använda dessa högtalare för att skapa kreativa alster. Peter Eriksson på Kulturhotellet nappade på idén och vid ett event under street art festivalen sommaren 2019 möttes såväl kända som okända konstnärer i stadsparken, i ett projekt som döpts till Spe-Art, för att sätta färg på dessa högtalare. Bland de medverkande konstnärerna finns namn inom den svenska street art scenen, såsom Tim Timmey, Appear37, Shaw Petronio, Collin Avery, Karima Kertam och Max Persson.

Det visade sig att konstnärernas kreativa förmåga, skapade både fantasifulla och vackra konstverk på dessa något ovanliga målardukar. Varje konstnär satte sin individuella prägel på sin högtalare, och resultatet blev en hel kollektion av inspirerande ljudlådor, med hållbarhet i fokus.

Glada över resultatet, började Audio Pro fundera på om man kanske kunde låta dessa högtalare bidra till att stödja ideella organisationers arbete i Helsingborg. Valet föll på Hemlösas hus, och därför planeras just nu en auktionsförsäljning av dessa smyckade högtalare där alla intäkter oavkortat kommer att skänkas till Hemlösas hus. Men innan dess kommer det förstås att hållas en vernissage där hågade köpare har en chans att ta en närmare titt på dessa alster innan man lägger sitt bud på ebay.

Vernissagen kommer att äga rum torsdagen den 19 mars kl 17:00-19:00 på Kulturhotellet på Södergatan 15 i Helsingborg.

Om du redan nu vill kasta ett öga på dessa kreativt smyckade högtalare eller läsa om konstnären som har skapat verket, då är du välkommen att besöka; www.audiopro.com/spe-art/.

AUDIO PRO AB är ett svenskt ljudföretag med djupa rötter i HiFi-traditionen. Audio Pro har designat, utvecklat och tillverkat högtalare sedan 1978 och exporterar idag till över 45 länder. Audio Pro lanserade på 70-talet en rad aktiva högtalare som med avancerad teknologi och hög ljudkvalité har blivit milstolpar i högtalarhistorien. Idag är Audio Pro ett starkt och innovativt företag som drivs av en utpräglad entreprenörsanda där aktiva högtalare återigen står i fokus, nu med trådlösa möjligheter.About Audio Pro

AUDIO PRO AB är ett svenskt ljudföretag med djupa rötter i HiFi-traditionen. Audio Pro har designat, utvecklat och tillverkat högtalare sedan 1978 och exporterar idag till över 45 länder. Audio Pro lanserade på 70-talet en rad aktiva högtalare som med avancerad teknologi och hög ljudkvalité har blivit milstolpar i högtalarhistorien. Idag är Audio Pro ett starkt och innovativt företag som drivs av en utpräglad entreprenörsanda där aktiva högtalare återigen står i fokus, nu med trådlösa möjligheter.


Contacts

Maria Tullgren
Press Contact
Maria Tullgren
Jens Henriksen
Chief Sales & Marketing Officer
Jens Henriksen