2023-05-03 07:00Press release

Svensk konstnär sätter färg på svenska högtalare

Audio Pro, Peter EugénAudio Pro, Peter Eugén

Svenska högtalartillverkaren Audio Pro lanserar nytt designsamarbete med konstnären Peter Eugén, en välkänd, svensk konstnär. Resultatet av samarbetet är en sober sandfärgad högtalare med lyxiga gulddetaljer.

Redan 1978 startade svenska högtalartillverkaren Audio Pro sin verksamhet. Samma år föddes Peter Eugén, en självlärd och begåvad konstnär som blivit känd för porträttmålningar av välkända ikoner. Hans verk har uppmärksammats av många konsthandlare och kändisar runt om i världen, såsom Bruce Springsteen, Sean Connery, Phil Collins och Danny Trejo för att nämna några. I dagarna lanseras en högtalare som är ett resultat av ett designsamarbete mellan just Peter Eugén och Audio Pro. Högtalaren som säljs i en begränsad och numrerad upplaga, är i grunden Audio Pros välkända T3+, en portabel Bluetooth högtalare, men nu i en specialfärg med unika designelement.

Jens Henriksen, CCO på Audio Pro berättar ”Vi tycker det är fantastiskt roligt att Peter Eugén har fått sätta sin prägel på en av våra högtalarkreationer. Det är en begåvad man, som har över 60 utställningar i bagaget, och det är lätt att förstå varför när man ser hans konstverk. Han har både lekfulla och samhällskritiska motiv och ofta mycket intressanta budskap. Hans känsla för färg och form gör att han är en självklar kandidat för ett sådant designsamarbete.”

Audio Pro, Peter Eugén

Audio Pro har gjort sig kända för att släppa små, begränsade upplagor av olika färgversioner av sina högtalare. Under en begränsad tid kan konsumenter välja en lite annorlunda färg som inte tillhör ordinarie sortiment. Något som har blivit mycket populärt och ofta säljer slut snabbt. Nu har man gått ett steg längre och erbjuder inte bara en annorlunda färg, utan en högtalare med specialdetaljer i sandblästrat matt guld. Man har låtit konstnär Peter Eugén ta fram en egen design, och i det här fallet innebär det att man hittar Peters ”Mr Nobody”, en figur som är frekvent förekommande i Peters alster, i guldfärgad aluminium på sidan av högtalaren. Han har även låtit kontrollpanelen, galler och skinnhandtagets fästen tillverkas av denna sandblästrade guldfärg.

Audio Pro, Peter Eugén

Peter Eugén som även är designer med eget klädmärke, säger att han upplevde det som en stor ära att få möjlighet att samarbeta med Audio Pro. ”Som konstnär och designer är jag väldigt stolt över att få sätta min prägel och design på en av deras högtalare. Jag upplever att Audio Pro har ett tydligt tänk när det gäller design och kvalitet och när jag fick chansen att presentera mitt varumärke tillsammans med dem så tvekade jag aldrig. Efter många samtal, idéer, tankar, skisser och ändringar så landade vi till slut i en enkel men lyxig design som jag tycker symboliserar både mitt varumärke och Audio Pros. Det är små detaljer som har stor betydelse och hela produkten känns stilren och träffsäker. Lyxig men ändå konstnärlig.”

Audio Pro, Peter Eugén

Jens Henriksen på Audio Pro berättar att han ser fram emot releasen av denna högtalare på marknaden. ”Denna gång är det inte enbart en unik färg vi släpper, utan en högtalare med mer unika designfeatures, och med en klar prägel av Peter Eugén. Det ska bli mycket intressant att följa hur marknaden mottar denna nyhet.”About Audio Pro

Audio Pro is a Swedish company with strong roots in the early HiFi industry. The company has designed, developed and manufactured speakers since 1978 and is today available in over 55 countries globally. Audio Pro launched in the 70’s a range of active speakers with advanced technology and high sound quality, that have become milestones in the history of speakers. Today Audio Pro is still a strong and innovative company, managed with high entrepreneurial spirit, and the active speakers have now been equipped with wireless, multiroom and smart voice-control features. Since 2012 the company have also entered the commercial segment with a range of products for retail and hospitality. The brand Audio Pro Business offers wireless speaker systems for stores, restaurants, hotels etc. In recent years, Audio Pro has increased its focus on more sustainable solutions, by e.g. prolonging the life span of its products.


Contacts

Maria Tullgren
Press Contact
Maria Tullgren
Jens Henriksen
Chief Sales & Marketing Officer
Jens Henriksen